Eugen Muller, Riesling Basalt 2022

 
 

Plný a svěží Riesling ze vzácného čedičového podloží vyniká minerálně-citrusovým buketem, ve vůni s nádechem ananasu a meruňky. Chuť je ovocně pikantní a plná, lehká a jemná svěžest jej předurčuje jako ideální doprovod mnoha společenských příležitostí po celé jaro i léto.

Dostupnost Skladem (>5 ks)
Cena 280,99 Kč bez DPH
340 Kč    
Kód produktu NEM608
Značka Eugen Muller
Kategorie Vína
 

Doporučení: Ideání doplněk pro lehká jídla a saláty.

Terroir: Riesling VOM BASALT je první výběr zralých, ručně vybraných hroznů z viničních tratí Forster Musenhang, Pechstein a Ungeheuer, které jednoznačně patří k nejlepším místům pro Riesling ve Falcku. Jsou tu písčito-hlinité a jílovité půdy proložené čedičovou a vápencovou vrstvou, která vytváří ideální podloží pro pěkná minerálně-ovocná vína.

 

Barva bílá
Země Německo
Region Pfalz
Odrůda Riesling
Objem lahví 0,75 l
Ročník 2022
Obsah cukru suché
Obsah alkoholu 12,50%
Potenciál/archivace 3 - 4 roky
Teplota konzumace 8 – 10 °C
Typ vína tiché
Obsah alergenů oxid siřičitý - podrobnosti viz obchodní podmínky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

O vinařství

Co nás činí jedinečnýmí? Jednoduchá věc – dřevo.
V roce 1935 vzniklo vinařství Eugen Müller z bednářství Wallbillich, jehož počátky sahají do roku 1767.
Toto řemeslo se naučil také vrchní šéf vinařství Kurt Müller. Původní sudy, které si Kurt sám vyrobil v raných letech, se ve vinařství stále používají. Do těchto sudů dnes přichází Riesling a červené, které se v těchto starých sudech nádherně vyvíjí ve víno se silným charakterem.
Christine a Stephan Müller jsou dnes třetí generací, která se o vinařství stará.
Naše filozofie:
Svěží, jasné a charakteristické víno pro půdu, na které réva rostla - to jsou vlastnosti našich vín. Abychom toho dosáhli, pracujeme podle pokynů ekologického vinohradnictví. Mechanické zpracování půdy, ochrana rostlin šetrná k životnímu prostředí a výběr hroznů během sklizně jsou stejně přirozené jako následné pomalé, chlazené kvašení a zrání v nerezových nádržích a dřevěných sudech.