Château Fayau, Bordeaux Supérieur 2018, AOC
Popis
ZPŮSOB VINIFIKACE
Ruční sběr hroznů, pečlivé třídění. Hrozny jsou odstopkovány, fermentace za kontroly teploty trvá 12 - 15 dní. Po filtraci část vína dozrává v dubových sudech, zbytek zůstává v tancích. Poté je víno lahvováno.
DOPORUČENÍ K JÍDLU
Vhodně doprovází pečená či grilovaná masa, tmavá i světlá. Chutná i s výraznými sýry.
Barva | červená |
Země | Francie |
Region | Bordeaux |
Odrůda | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Objem lahví | 0,75 l |
Ročník | 2018 |
Obsah cukru | suché |
Obsah alkoholu | 13,50% |
Ocenění/medaile | Gilbert & Gaillard 2020: zlatá medaile |
Potenciál/archivace | 5 let |
Teplota konzumace | 16 - 18 °C |
Typ vína | tiché |
Obsah alergenů | oxid siřičitý - podrobnosti viz obchodní podmínky |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
O vinařství
Château Fayau najdeme v srdci městečka a stejnojmenné oblasti Cadillac na pravém břehu řeky Garrone. Rodina Medeville získala zámek v roce 1826, ale tradice výroby vína zde sahá až k roku 1711. Půdní podloží vinic je jílovito-křemičité a bylo vytvořeno erozemi z okolních svahů.